ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη η συνέλευση των μελών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ της Αθήνας στην περιοχή του Χαλανδρίου…

Ο Πρόεδρος του ΚΣ Βαγγέλης Διαμάντης τόνισε:

  • Το ιστορικό της δημιουργίας του σωματείου μας
  • Τη δημιουργική πορεία του στα 12 χρόνια λειτουργίας του και τη στάση μας απέναντι στις κυβερνήσεις – όλα αυτά τα χρόνια – που οι συντάξεις μας έγιναν συνταξούλες…
  • Την ανεξαρτησία μας και το ακηδεμόνευτο απέναντι σε παρατάξεις και κόμματα, με αποτέλεσμα να μην έχουμε ανάγκη ουρανοκατέβατους εργατοπατέρες.
  • Την ανάγκη να ενημερώνονται τα μέλη και οι φίλοι μας μέσα απ’ το site μας και τα κοινωνικά δίκτυα για όλα τεκταινόμενα γύρω απ’ τις συντάξεις μας, την υγεία και την περίθαλψη καθώς και για όλα τα κοινωνικά μας δικαιώματα.

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στα  παρακάτω θέματα:

  • Τη θετική πορεία του Κινήματος Συνταξιούχων παρά τον πόλεμο που μας έκαναν άλλα συνταξιουχικά σωματεία – που εξακολουθούν να λιβανίζουν τις κυβερνήσεις και να διοικούν ανάλογα με τις (κομματικές) παρατάξεις τους.
  • Το γεγονός ότι το Κίνημά μας δεν άφησε εκτός πολεμικής κριτικής όλες τις κυβερνήσεις, τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ αλλά και τα δικαστήρια που δικάζουν κατά το δοκούν.
  • Τις παρεμβάσεις που κάναμε στα κόμματα πριν τις εκλογές του 2015, του 2019 και του 2023, που μόνο με τις ερωτήσεις που τους κάναμε τους ξεγυμνώσαμε.
  • Τις κινητοποιήσεις που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια.
  • Τα κέρδη που είχαμε μέσω ΟΤΕ, μέσω ΕΦΚΑ {ΙΚΑ παλιότερα}, μέσω Νόμων καθώς και τις θετικές δικαστικές αποφάσεις για αναδρομικά από το 2012 (τότε που τα παπαγαλάκια των άλλων συνταξιουχικών οργανώσεων μας λοιδορούσαν)
  • Τις παρεμβάσεις που κάναμε σε όλες τις δίκες των Ολομελειών του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συμβουλίου.
  • Την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη του σωματείου μας και με νέα μέλη, ώστε η συνέχεια να είναι δεδομένη

Η νομική μας σύμβουλος Φωτεινή Μπρόφα:

  • Μας ενημέρωσε για όλες τις υποθέσεις που υλοποιήθηκαν ή εκκρεμούν δικαστικά. Μας τόνισε ότι με πρόσχημα τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (που συνεδρίασε στις 17/4) έχουν παγώσει όλες οι δίκες των συνταξιούχων για αναδρομικά κλπ μέχρι να βγει η απόφαση. Η απόφαση σύμφωνα με την εισηγήτρια του εν λόγω δικαστηρίου προαλείφεται ότι μάλλον θα είναι ευνοϊκή για τους συνταξιούχους. Παραμένουν δηλαδή οι δικαστικές διεκδικήσεις ενεργές και θα προχωρήσουν μετά τη σχετική απόφαση, που σημαίνει καθυστέρηση δηλαδή για άλλους 3-4 μήνες επί πλέον.
  • Μας ενημέρωσε επίσης για αγωγές που έχει ξεκινήσει το γραφείο της σχετικά με την ΕΑΣ. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε σαν σωματείο θεωρούμε ότι αυτή η δικαστική διεκδίκηση έχει πολλές προοπτικές για να ευοδωθεί. Η νομική της βάση δεν έχει καμία σχέση με άλλες αγωγές για το ίδιο ζήτημα που έχουν προσφύγει άλλοι (και μερικές έχουν ήδη χαθεί). Το σωματείο μας στηρίζει αυτή τη δικαστική διεκδίκηση παράλληλα με την πάλη μας για κατάργηση όλου αυτού του χαρατσιού που το ονόμασαν προκλητικά “εισφορά αλληλεγγύης.

Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήσεις από παρευρισκόμενους  που απαντήθηκαν απ’ τον Γενικό Γραμματέα.

Τέλος, ύστερα απ’ όλα αυτά ακολούθησε συνεστίαση, όπου οι παραβρισκόμενοι μπόρεσαν να πουν περισσότερα με παλιούς φίλους, συναδέλφους και συνεργάτες.

Ευχαριστούμε:

  • Όλες και όλους τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή
  • Το κατάστημα «ΜΑΖΩΜΟΣ» για την τέλεια οργάνωση της συνεστίασής μας
  • Ευχαριστούμε το συνάδελφο που μας πρόσφερε το κρασί της συνεστίασης και που βέβαια τον συγχαίρουμε για την εξαιρετική ποιότητά του…
Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.