Η οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου “Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ”

την Τρίτη 10/9 και ώρα 21.00 στο Άλσος Νέας Σμύρνης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η Πρώτη Αγάπη οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου. Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Ομάδα Ραφή.

Η Πρώτη αγάπη (1928) του σημαντικού συνθέτη της αθηναϊκής οπερέτας Νίκου Χατζηαποστόλου είναι η ερωτική ιστορία δύο νέων, ο χωρισμός και το ξανασμίξιμό τους ύστερα από δεκαπέντε χρόνια. Πικάντικη και γεμάτη χιούμορ φωτίζει απροσδόκητες πτυχές της μεσοπολεμικής Ελλάδας: πίσω από τις πασίγνωστες νοσταλγικές μελωδίες και τους τρυφερούς στίχους των τραγουδιών, αναδύεται μια εποχή τολμηρή και μοντέρνα. Ο κυνισμός και ο ρομαντισμός εναλλάσσονται στις ερωτικές σχέσεις, τα πάθη ξεφτίζουν και αναθερμαίνονται. Τα ζευγάρια στροβιλίζονται στους ρυθμούς του βαλς και του φοξ τροτ, με την γοητευτική ανεμελιά της κοινωνίας που επούλωσε τις πληγές του Α’ παγκοσμίου πολέμου, ανίδεη για το τι θα επακολουθούσε.

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Προμηθέας Αλειφερόπουλος
Ενορχήστρωση – διασκευή: Μιχάλης Παρασκάκης
Σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνα Σπανού
Κίνηση: Μαργαρίτα Τρίκκα
Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη

Νίκος: Διονύσης Τσαντίνης
Ελένη: Αναστασία Κότσαλη
Ρενέ: Λητώ Μεσσήνη
Μιχαλάκης: Γιώργος Ρούπας

Μουσικοί
Κοντραμπάσο: Δημήτρης Τίγκας
Κλαρινέτο – κρουστά: Μάριο Αδρόβερ Πάρδο
Ακορντεόν: Σταμάτης Πασόπουλος

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ “Ιωνικές Γιορτές” του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.