Το αγόρι με τη βαλίτσα, του Μάικ Κένι στο Θέατρο Κλειώ

Η ομάδα «πηδα σαλταπηδα» του Θεάτρου εΦ παρουσιάζει για 2 μόνο παραστάσεις το έργο του Μάικ Κένι «Το αγόρι με τη βαλίτσα» στις 7 και 8 Ιουνίου στο θέατρο «Κλειώ» του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Το έργο
Ο Μάικ Κένι είναι Βρετανός συγγραφέας, πολύ γνωστός στη Μεγάλη Βρετανία για τη συγγραφή έργων για νέους και εφήβους. «Το αγόρι με τη βαλίτσα» ασχολείται με το ταξίδι ενός νεαρού αγοριού καθώς εγκαταλείπει την παθούσα πατρίδα του για να αναζητήσει την τύχη του σε κάποια ευημερούσα μεγαλούπολη του υποτιθέμενου ανεπτυγμένου κόσμου.

Το ταξίδι δεν είναι εύκολο, ούτε ο προορισμός παραδεισένιος. Υπάρχει κάτι όμως μέσα σε αυτό το αγόρι που του δίνει τη δύναμη να συνεχίζει, να αγωνίζεται για αυτό που πολύ απλά λέμε ζωή. Αυτό που πολλοί το έχουν και το αφήνουν να χάνεται, να γλιστράει μέσα από τα χέρια τους. Είναι η ελπίδα; Είναι η αγάπη; Είναι απλώς μία ιστορία, ένας μύθος;

“Το αγόρι με τη βαλίτσα” δεν είναι απλώς μία μεταναστευτική ιστορία. Είναι η αναζήτηση αυτής της χαμένης ελπίδας. Αυτού του «κάτι» που μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε όταν όλα γύρω μας καταρρέουν.

Η παράσταση
Κείμενο: Μάικ Κένι
Σκηνοθεσία: Γιωργής Σφυρής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάννα Χραπανά
Φροντιστηριακά αντικείμενα: Λήδα Σιμώτα Ελ Τζαγιούσι
Γραφιστική επιμέλεια: Βιργινία Γιάγκου
Επόπτης Καθηγητής: Μιχαήλ Μαρμαρινός

Ηθοποιοί:
Λέανδρος Αραβιάδης, Βιργινία Γιάγκου, Γιώργος Γκάλπας, Μανταλένα Καραβάτου, Μυρτώ Παπούλια, Αιμιλιάνα Τσουκαλά

Μία παράσταση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Σκηνοθεσία 4» του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με διδάσκοντα τον καθηγητή Μιχαήλ Μαρμαρινό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε? 28 και 29 Ιουνίου 2016
Ώρα: 22:00

Πού? Θέατρο «Κλειώ»
Εγνατίας 122

Εισιτήρια
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επικοινωνία
6942970083, 6970748391

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.