Μια διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου που την είχαμε … ξεχάσει

0

Στην πληρωμή του μηνός Οκτωβρίου εμφανίστηκε σε κάποιους συναδέλφους περικοπή στην κύρια σύνταξη της τάξεως των 100-150 ευρώ. Σε ερώτησή μας προς το ταμείο πληροφορηθήκαμε και σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η σταδιακή εφαρμογή του άρθρου 13 του νόμου Κατρούγκαλου, που προβλέπει περικοπή για »καταβαλόμενο» ποσό πάνω από 2000 ευρώ για μία σύνταξη και 3000 για δύο ή περισσότερες συντάξεις, κύριες ή επικουρικές. (Έκτακτο μέτρο που θα ισχύει μέχρι 31/12/2018, λίγο πριν μας περικόψουν την προσωπική διαφορά).

Η έννοια του »καταβαλόμενου» ποσού και ο τρόπος υπολογισμού της τυχόν περικοπής περιγράφεται στη συνημμένη εγκύκλιο.

Το ποσό της περικοπής που υπάρχει στην πληρωμή Οκτωβρίου, όπως μας είπαν, αφορά μηνιαία περικοπή και για τυχόν αναδρομικά δεν γνωρίζουν αν θα κρατηθούν και από πότε. (Ο νόμος ισχύει από τον Ιούνιου του 2016).

Η περικοπή αυτή φαίνεται κατ αρχήν να αφορά συναδέλφους που για διάφορους λόγους εξαιρούνταν από κάποιες μνημονιακές κρατήσεις (π.χ. άτομο με αναπηρία στην οικογένεια) και είχαν λίγο μεγαλύτερη σύνταξη. Καλό είναι όμως να περιμένουμε και τον επόμενο μήνα, καθώς όπως μας είπαν η εφαρμογή γίνεται σταδιακά, για να δούμε τι άλλο μπορεί να προκύψει.

Μοιραστείτε το.

Σχολιάστε

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Τα στοιχεία που υποβάλετε μέσω της φόρμας εγγραφής της ιστοσελίδας μας είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.