Συνάντηση του Δ.Σ. του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ με τη διοίκηση του ΕΤΕΑ…

0

Πληροφορούμε τους συναδέλφους μας – μέλη και φίλους σωματείου μας – ότι την Τρίτη 13/9/2016, τη μέρα που κάναμε τις μαζικές ενστάσεις, συναντηθήκαμε με τη διοίκηση του ΕΤΕΑ.

Ο Πρόεδρος {Βαγγέλης Διαμάντης}, ο Γεν. Γραμματέας {Παναγ. Μπρόφας}, η Ταμίας {Δημητριάδου Δέσποινα}, ο Υπεύθυνος Δημοσίων και Πολιτ. Σχέσεων {Γιάννης Τζίτζης}, τα μέλη του ΔΣ {Βαγγέλης Φύτρος και Τσούνη Βασιλική} και το μέλος {Θαλασσινός Γιώργος} συναντήθηκαν με τη Διοίκηση του ΕΤΕΑ, Καποτά ΑΘανάσιο {Διοικητή} και Μπασιούκα Μάρκο {Υποδιοικητή}.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν:

  1. Γιατί μειώθηκαν οι επικουρικές συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων
  2. Γιατί δεν έγινε πλήρη απεικόνιση του τι πρέπει να λαμβάνει κάθε συνταξιούχος, τι κρατήσεις έχει και πώς γίνονται οι σχετικές παρακρατήσεις
  3. Γιατί οι κρατήσεις του ν.3986/11, ενώ στη σύνταξη του Αυγούστου έγιναν πάνω στην καταβαλλόμενη σύνταξη, στη σύνταξη του Σεπτεμβρίου έγιναν στο ύψος της αρχικής σύνταξης {ποσού εντελώς φανταστικού πλέον}

Οι απαντήσεις ήταν:

  1. Οι συντάξεις καταβλήθηκαν σύμφωνα με τον ν. 4387/2016.
  2. Το ΕΤΕΑ δεν ήταν σε θέση σε δύο μήνες να μπορέσει να έχει πλήρη απεικόνιση των στοιχείων όλων των επικουρικών συντάξεων. Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου όμως θα έχει βγει αναλυτική κατάσταση για τον κάθε συνταξιούχο.
  3. Στο τελευταίο θέμα η απάντηση ήταν  «ήξεις – αφίξεις», αφού το ΕΤΕΑ από πριν είχε δηλώσει ότι η κράτηση έγινε «με υπουργική οδηγία»…

Κάνουμε γνωστό στις συναδέλφισσες και συναδέλφους συνταξιούχους ότι:

Το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ θα τους προτρέπει να κάνουν ενστάσεις και να εξαντληθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες {ώστε οι κρατήσεις του ν. 3986/11 να γίνονται στην καταβαλλόμενη σύνταξη}.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ θα προσπαθήσει τις επόμενες μέρες να έχει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό

Το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ θα συμμετέχει σε κάθε εκδήλωση – διαμαρτυρία – πορεία – διαδήλωση για τους παραπάνω σκοπούς, προκειμένου να προασπισθούν τα δικαιώματα των συνταξιούχων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ και τους ΦΙΛΟΥΣ μας να υποβάλλουν ΕΝΣΤΑΣΗ στο ΕΤΕΑ

Οσοι επιθυμούν να μπουν σ’ αυτήν την διαδικασία να μας το ζητήσουν στα email: info@kinsin.gr και diaman@otenet.gr για να τους στείλουμε το σχετικό έγγραφο

 

Μοιραστείτε το.

Σχολιάστε

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Τα στοιχεία που υποβάλετε μέσω της φόρμας εγγραφής της ιστοσελίδας μας είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.