Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες. Το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ από τις αρχές του 2019 αποκάλυψε τις αλχημείες που έγιναν σε βάρος των συνταξιούχων του Ο.Τ.Ε. ιδιαίτερα σε όσους έφυγαν με τα πρώτα μεγάλα προγράμματα της εθελουσίας. Στα ενημερωτικά του Φεβρουαρίου έχουν γίνει κάποιες αυξήσεις που για ορισμένους είναι σημαντικές.

   Το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ με ενστάσεις, παραστάσεις και διαμαρτυρίες απαίτησε να διορθωθούν τα σκόπιμα λάθη και να εφαρμοστεί αυτό που προβλέπει ο Νόμος Κατρούγκαλου.  Εκατοντάδες συνάδελφοι έκαναν αγωγές και διεκδικούν αυτά τα ποσά. Στην πορεία οι υπουργοί κ. Αχτσιόγλου και κ. Βρούτσης άρχισαν να αντιδικούν δημοσίως χωρίς να δεσμεύονται ότι θα λύσουν το πρόβλημα. Η πίεσή μας όμως αυτή –στην πορεία ξύπνησαν και άλλοι– άρχισε να φέρνει κάποια αποτελέσματα. Εδώ και πολύ καιρό μας διαβεβαίωναν ότι το πρόβλημα ρυθμίζεται. Φοβόμαστε όμως ότι παρά τις διαβεβαιώσεις το πρόβλημα δεν λύθηκε τουλάχιστον εξ ολοκλήρου. Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος… Αλλά Κυριακή κοντή γιορτή.

Υπενθυμίζουμε ότι ο επαναυπολογισμός αφορά τις κατηγορίες:

  • Σε κάποιους υπολόγισαν την σύνταξη σαν να ήταν υπάλληλοι του Τ.Α.Π.Ο.Τ.Ε. και ενώ πλήρωναν 36% εισφορές τους υπολόγισαν ότι πλήρωναν 30%. Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες διορθώθηκε.
  • Ο πλασματικός χρόνος και κυρίως στις δύο μεγάλες «εθελούσιες» δεν έχει υπολογισθεί.
  • Υπάρχουν σημαντικά λάθη με λάθος στοιχεία σε πολλούς συνταξιούχους.
  • Τα ποσά αυτά πρέπει να χορηγηθούν από 1/1/2019 και να μας επιστραφούν έντοκα.

Θα συγκεντρώσουμε στοιχεία και θα σας ενημερώσουμε

Η πρόεδρος                                                                                                 Ο γενικός γραμματέας

Βασιλοπούλου Χαριτίνη                                                                                       Στεφανής Γιώργος

Share.

1 Σχόλιο

  1. Ευθύμιος Φλώρος on

    Ευχαριστούμε παιδιά για την ενημέρωση και τη δουλειά σας!!!
    Είναι αυτό που νοιώθω ότι μπορούμε αυτή τη στιγμή να κάνουμε για εσάς που αφιερώνετε χρόνο για όλους μας!!
    Μάκης Φλώρος
    Κρίκελλο Ευρυτανίας

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.