Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Καταλαβαίνουμε τη σύγχυση, που καλλιεργούν τα παπαγαλάκια σχετικά με τα αναδρομικά των συντάξεών μας.

Με γνώμονα την αλήθεια και με αφορμή τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις  πρέπει να τονίσουμε τα εξής:

  1. Όσοι έκαναν αγωγές (όπως οι περισσότεροι από τα μέλη μας) πριν τον Ιούνιο του 2015 θα πληρωθούν κανονικά, όλα τα λεφτά που θα τους επιδικάσουν τα διοικητικά δικαστήρια, προσαυξημένα με τόκους υπερημερίας από 1.1.2012. Αυτό αναγνωρίστηκε τελεσίδικα από:

α. Το νομικό συμβούλιο του κράτους

β. Την υπουργό εργασίας Αχτσιόγλου και έμμεσα από τον Υφυπουργό  Πετρόπουλο

γ. Την απόφαση του Διοικ. Πρωτοδικείου για δύο συνταξιούχους της ΔΕΗ, η οποία εφαρμόστηκε και πληρώθηκαν τα αναδρομικά χωρίς να γίνει καμία έφεση, τηρώντας το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του κράτους. Η Υπουργός Εργασίας δεν έκανε έφεση, γιατί αναγνωρίζει την απόφαση του Σ.τ.Ε. που λέει ότι αναδρομικά θα πάρουν μόνο όσοι έχουν προσφύγει πριν  τον Ιούνιο του 2015.

  1. Για να διεκδικηθούν αναδρομικά μετά τον Ιούνιο του 2015 είναι απαραίτητο να γίνουν. αγωγές. Μέσα στο πολιτικό, κοινωνικό και συνδικαλιστικό περιβάλλον που βιώνουμε φαντάζει ουτοπικό να δοθεί πολιτική λύση και να επιστραφούν αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους.
  2. Νομίζουμε ότι έφτασε η ώρα για σας τους χιλιάδες συνταξιούχους, που σας άφησαν “στα κρύα του λουτρού” ότι πρέπει να ζητήσετε λογαριασμό από τις διοικήσεις των σωματείων σας. Γιατί, όχι μόνο στήριξαν και στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές των κομμάτων τους. Όχι μόνο αποδέχτηκαν την καταλήστευση των συντάξεών μας, αλλά έκαναν τα πάντα για να αποδεχτούμε σαν τετελεσμένο την περικοπή των συντάξεών μας και σας απέτρεψαν να τις διεκδικήσετε αγωνιστικά ή  έστω με  προσφυγή στη δικαιοσύνη!
  3. Επειδή το ίδιο κάνει και σήμερα ολόκληρο αυτό το μπλοκ των πολιτικών, καναλαρχών, εθνικών εργατολόγων κλπ, ξεκαθαρίζουμε ότι:

α. Μόνο ένας ουσιαστικός τρόπος υπάρχει για να πάρουν όλοι τα αναδρομικά από την 1.1.2012 μέχρι σήμερα, όπως τα πήραν οι ένστολοι, οι δικαστικοί και οι πανεπιστημιακοί. Η συνδικαλιστική και πολιτική πίεση προς όλα τα κόμματα – κυβερνητικά ή όχι – για να υποχρεωθούν και να δεσμευτούν ότι θα επιστρέψουν τα αναδρομικά γι όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

β. Να δεσμευτούμε όλοι οι συνταξιούχοι ότι δεν θα συμμετάσχουμε σε κανένα ψηφοδέλτιο συνδικαλιστικό – δημοτικό – ή πολιτικό κανενός κόμματος, αν δεν αναγνωρίσει ότι όλοι οι συνταξιούχοι (και όχι μόνο ένστολοι κλπ) δικαιούνται και πρέπει να πάρουν αναδρομικά.

γ. Το κυριότερο απ΄ όλα όμως είναι να κάνουμε σαφές, στέλνοντας γράμματα προς όλα τα κόμματα, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουμε κανέναν αν  επιμείνουν να στρουθοκαμηλίζουν, να αποπροσανατολίζουν ή να “ποιούν την νήσσαν” σχετικά μ’ αυτό το μεγάλο θέμα της επιστροφής των αναδρομικών για όλους τους συνταξιούχους!

Όλα τα άλλα, δηλώσεις, κροκοδείλια δάκρυα, χτυπήματα στην πλάτη κλπ προς τους συνταξιούχους από σωματεία, παράγοντες και κόμματα είναι – όπως λέει ο λαός – “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Ολοι εσείς – συναδέλφισσες και  συνάδελφοι –  οι  πάνω από 150.000 που δραστηριοποιηθήκατε τελευταία και στείλατε αιτήσεις στον ΕΦΚΑ κλπ,  για να πάρετε αναδρομικά, αν δεν στείλετε κι ένα παρόμοιο γράμμα – τελεσίγραφο προς τα κόμματά σας, να ξέρετε ότι κάνατε μισή δουλειά!!!

Αναδρομικά αποκλείεται να  πάρουμε, ούτε όσοι έκαναν αιτήσεις ούτε όσοι δεν έκαναν.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι αν συνεχίσουμε έτσι και τους ξαναψηφίσουμε εν λευκώ, θα ξανακόψουν τις καρατομημένες ήδη συντάξεις μας, ανεξάρτητα με το τι λένε σήμερα που μας έχουν ανάγκη για να πάρουν την ψήφο μας.

Σας καλούμε σε εγρήγορση, να συμμετάσχετε σε όλες τις κινητοποιήσεις και τις πανεργατικές απεργίες, γιατί μόνο με την πίεση και τους αγώνες μπορούμε και  πρέπει να ξαναπάρουμε τις συντάξεις και τη ζωή μας πίσω!!!

Για το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Ο Πρόεδρος

Βαγγέλης Διαμάντης

 

Ο Γενικός Γραμματέας

Παναγιώτης Μπρόφας

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.