Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Την Πέμπτη 12/12 (μετά σχετική απόφαση του νέου Δ.Σ.) αποστείλαμε στα συνταξιουχικά σωματεία την παρακάτω επιστολή μας:

Αθήνα: 12.12.2019

Προς όλα τα σωματεία Συνταξιούχων

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες:

Όπως σας είναι γνωστό, ο ΕΦΚΑ προσέφυγε στο Σ.τ.Ε. (στην επιτροπή του ν. 3900/2010) με στόχο να φρενάρει τις δίκες για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Με την προσφυγή αυτή αναβάλλονται οι δίκες με πρόσχημα την αναμενόμενη απόφαση του Σ.τ.Ε. .

Η πρωτοφανής αυτή και για τα δικαστικά χρονικά εξέλιξη, με πρόσχημα τις 6.000 περίπου ομαδικές δίκες που εκκρεμούν για το ζήτημα, εργαλειοποιεί τη δικαιοσύνη, μετατρέποντάς την σε θεραπαινίδα της εκτελεστικής εξουσίας.

Η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας την πεπατημένη όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, κάνει ένα βήμα παραπέρα. Επιχειρεί να “κλείσει” το ζήτημα των αναδρομικών μας και δικαστικά.

Χρησιμοποιεί τις εύθραυστες ισορροπίες της ολομέλειας του Σ.τ.Ε., όπως αποδεικνύεται από την τελευταία απόφασή του, που με διαφορά μιας ψήφου έβγαλε συνταγματικό το ν. Κατρούγκαλου, και έμμεσα καταργεί τους νόμους 4051 και 4093 του 2012, αφού αναγνωρίζει ότι η βάση υπολογισμού του Δεκεμβρίου του 2018 είναι συνταγματική.
Αν το συνδυάσουμε και με την προηγούμενη απόφαση του Σ.τ.Ε. – πάλι με οριακή πλειοψηφία – που κρίνει συνταγματικές τις περικοπές των δώρων των Δημοσίων υπαλλήλων, είναι φανερό που αποσκοπεί η σημερινή κυβερνητική πρωτοβουλία μέσω του ΕΦΚΑ.
Επιχειρεί δηλαδή, όχι μόνο να κλείσει το ζήτημα των αναδρομικών αλλά να σφραγίσει τελειωτικά και να νομιμοποιήσει και δικαστικά όλες τις μνημονιακές περικοπές των συντάξεών μας όπως και όλα τα κατακτημένα δικαιώματα των εργαζόμενων και συνταξιούχων, όπως του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι:

Μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν ευοδώθηκαν πρωτοβουλίες και κινήσεις για συντονισμό όλων των σωματείων, που θα αποτελούσε τον μόνο τρόπο φρεναρίσματος της επίθεσης κατά των συντάξεων και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Η εξέλιξη αυτή Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους…

Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν δικαστές “στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”

Πρέπει να πληροφορήσουμε όμως τους δικαστές να μάθουν – όπως είπε κι ο προηγούμενος πρόεδρος του ΣΤΕ Σακελλαρίου – ότι “πρέπει να υπάρχουν δικαστές στο βασίλειο των Αθηνών”. Οι δικαστές με απόφαση του δικού τους δικαστηρίου – μισθοδικείου αποφάσισαν ότι για να ζουν αξιοπρεπώς πρέπει να τους επιστραφούν αναδρομικά απ’ την 1.1.2012 (1/2018 απόφαση μισθοδικείου).
Τα αναδρομικά αυτά τα πήραν. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018…

Το συνταξιουχικό κίνημα πρέπει να συντονιστεί και να διατυμπανίσει ότι και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι και δικαιούνται και απαιτούν να ζουν αξιοπρεπώς, τουλάχιστον τόσο, όπως οι δικαστές μας οι ένστολοι και οι άλλες κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων που πήραν όλα τους τα αναδρομικά και από τις δύο μνημονιακές κυβερνήσεις…

Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους…

• Με κινητοποιήσεις, οι οποίες πρέπει να κλιμακωθούν μέχρι τις 20/1/2020 που συνεδριάζει το ΣτΕ.
• Με συλλογή εκατοντάδων χιλιάδων υπογραφών με κύρια διεκδίκηση “αναδρομικά σε όλους και όχι μόνο στους δικαστές και στους ένστολους”

Το σωματείο μας παίρνοντας αυτή την πρωτοβουλία δεν θέλει ούτε να υποκαταστήσει ούτε να πρωταγωνιστήσει ούτε να καπελώσει κανένα σωματείο και καμιά πρωτοβουλία.
Εκφράζουμε μόνο τη δική μας αγωνία που είμαστε σίγουροι ότι είναι και δική σας αγωνία να βρούμε κοινούς και άμεσους δρόμους συντονισμού και αντίδρασης.

Σας καλούμε – ιδιαίτερα τα μεγάλα σωματεία (ΙΚΑ, Τραπεζών, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) – να συγκαλέσετε άμεσα ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, για να συντονιστούμε και να αντιδράσουμε μαζικά και ενωτικά.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ:
2105200025
6977842957
6974816778

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Χαριτίνη Βασιλοπούλου                                             Γιώργος Στεφανής
           Πρόεδρος                                                           Γεν. Γραμματέας

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.