Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το σωματείο μας είναι αυτόνομο και ανεξάρτητο. Ο ρόλος μας είναι να προστατεύουμε τα συμφέροντα των συνταξιούχων, να αποκαλύπτουμε όσα γίνονται εις βάρος μας και να πιέζουμε όλα τα κόμματα, ξεσκεπάζοντας τις πραγματικές προθέσεις τους,  που συνήθως προεκλογικά τις κρύβουν κάτω από  γενικολογίες, όπως για παράδειγμα το  περιβόητο “θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις”…!

Μιλάμε για το πρόβλημα των περιβόητων αναδρομικών. Πάνω στο ζήτημα αυτό τα τελευταία δύο χρόνια έχουν χτιστεί  καριέρες δημοσιογράφων – διαπλεκόμενων εργατολόγων – πολιτικών…

Αυτό έχει σαν συνέπεια, απ’ το βομβαρδισμό των πληροφοριών στα πρωινάδικα και μεσημεριάτικα  να επικρατεί μια πλήρης σύγχυση.

Εμείς – το Κίνημα Συνταξιούχων – και έμπρακτα (με αγωγές, κινητοποιήσεις κλπ} και με διακηρύξεις – ανακοινώσεις  κλπ, φροντίζουμε να ενημερώνουμε για  το θέμα.

Ας ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν για το ποια είναι η αλήθεια στο  ζήτημα των αναδρομικών και να δούμε ποιοι σέβονται ή θα σεβαστούν τις δικαστικές αποφάσεις:

1. Οι δικαστικοί έβγαλαν απόφαση πρώτα για τον εαυτό τους, μετά για τους στρατιωτικούς – αστυνομικούς και στη συνέχεια για τους καθηγητές των πανεπιστημίων των ειδικών μισθολογίων ότι οι περικοπές του 2ου μνημονίου είναι αντισυνταγματικές και θα έπρεπε να επιστραφούν από την 1.1.2012.

2.Τι γίνεται με τους άλλους 2,5 εκ συνταξιούχους; Οι περικοπές για αυτούς δεν ήταν αντισυνταγματικές; Οι καλοί μας δικαστές – για να το πούμε σαν παραμύθι – υποχρεώθηκαν να συνεδριάσουν τον 06/2015 και να αποφασίσουν για το ζήτημα αυτό μετά από αγωγές μελών μας από το 2013 αλλά και άλλων σωματείων και αποφάνθηκαν ότι:

  • Είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές και για τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς 2,5 εκ συνταξιούχους
  • Ποιοι δικαιούνται αναδρομικά από την 1.1.2012 μέχρι τις 9.6.2015 που συνεδρίασαν; 1920 άτομα που είχαν κάνει αγωγές μέχρι τη μέρα της απόφασης του ΣτΕ (Αποφάσεις 2287 – 2290/2015)…
  • Οι υπόλοιποι συνταξιούχοι; Δεν δικαιούνται αναδρομικά!!! αυτό αποφάσισε η “ανεξάρτητη δικαιοσύνη”. Μόνο οι 1920 δικαιούνται, όταν βγάλουν  αποφάσεις τα διοικητικά πρωτοδικεία για αυτούς που προσέφυγαν. Από το 2013 όμως που έχουμε προσφύγει το Διοικ. Πρωτ. Αθηνών ακόμα δεν έχει βγάλει ούτε την πρώτη απόφαση… Άρα αναμείνατε στο ακουστικό σας
  • Για το διάστημα όμως από τις 10.6.2015 μέχρι τέλους του 2018 θα έπρεπε να πληρωνόμαστε με τις συντάξεις που ίσχυαν την 1.1.2012…
  1. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγε ότι θα εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις. Τις εφάρμοσε; Όχι. Ούτε για τους 1920 ούτε για τα 2,5 εκ. των υπολοίπων. Η ΝΔ δηλώνει ότι αν πάρει την κυβέρνηση θα εφαρμόσει κι αυτή τις δικαστικές αποφάσεις!
  1. Τις δικαστικές αποφάσεις όμως για τους δικαστικούς ένστολους κλπ τις εφάρμοσαν και οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις.
  • Η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τους έδωσε τα μισά αναδρομικά σε μηνιαίες δόσεις
  • Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τους έδωσε τα άλλα αναδρομικά σε μία δόση!

Συμπέρασμα

  1. Τις δικαστικές αποφάσεις τις εφάρμοσαν και οι δύο κυβερνήσεις των 4 κομμάτων κατά το δοκούν…
  2. Το θέμα είναι τόσο μεγάλο που οι δανειστές – δηλαδή το ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κάποιοι εκπρόσωποι τους και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Στουρνάρας – δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι τα αναδρομικά των συνταξιούχων αν δοθούν θα τιναχθεί το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και  η “εθνική οικονομία”   στον αέρα. Εννοούν δηλαδή ότι αν δώσουν τα δικά μας αναδρομικά “δεν θα εισπράξουν τα δανεικά” που τους χρωστάνε!
  3. Όταν λοιπόν λένε ότι θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις της “ανεξάρτητης δικαιοσύνης” υπεκφεύγουν. Γιατί η “ανεξάρτητη δικαιοσύνη” μίλησε!
  4. Οι διαδικασίες όμως της “ανεξάρτητης δικαιοσύνης” με τις εφέσεις που κάνουν οι κυβερνήσεις θα μιλήσουν μετά από χρόνια… Ίσως έχουν αφήσει να λύσει το πρόβλημα ο πανδαμάτωρ χρόνος, γιατί μετά από  κάποια χρόνια κανένας από μας δεν θα ζει, για να  μας επιστραφούν τα  περιβόητα αναδρομικά μας

Επιμύθιο

Εμείς όμως επιμένουμε… Θα στείλουμε επιστολές να διευκρινίσουν ποιες είναι οι  πραγματικές θέσεις τους για τα αναδρομικά και το ασφαλιστικό μας  πρόβλημα.

Από υποσχέσεις… παχιά λόγια και παραπειστικές προεκλογικές επαγγελίες έχουμε χορτάσει.

 Αυτό που δεν θα κάνουμε ποτέ είναι να μεταβληθούμε σε προεκλογικά παπαγαλάκια κανενός κόμματος, όπως κάνουν άλλα σωματεία… που καλούν να τους “ενημερώσει” για το ασφαλιστικό ο περιβόητος Υφυπουργός Πετρόπουλος… ο Βρούτσης ή ο εκπρόσωπος “εργατολόγος” του Λεβέντη, που, ενώ απέτυχε να αναρριχηθεί προς την ευρωβουλή, θα πάει να τους εξηγήσει πως ο αρχηγός του και οι άλλοι λεβέντηδες ζήταγαν να κοπούν κι άλλο οι συντάξεις μας….

Οι αγωγές  συνεχίζονται και προεκλογικά και μετεκλογικά!

Ο αγώνας συνεχίζεται!

(ακόμα κι αν – όπως φαίνεται – …ξαναπυροβολήσουμε στις εκλογές τα πόδια μας)

Τηλέφωνα συνεννόησης για τις αγωγές: 2105200025, 6974816778, 6974701040, 6976375202

 

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.