Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει με συναδέλφους – μέλη μας, που περιμένουν τον ΕΦΚΑ να αναρτήσει ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ (που κέρδισαν με δικαστική απόφαση για τα έτη 2012 – 2013), προκειμένου  στη συνέχεια να καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση…

Εχουμε στείλει λοιπόν από 1/6/2023 επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ζητάμε:

  1. Την έκδοση αναλυτικών φορολογικών βεβαιώσεων από τις οποίες θα προκύπτει: α) σε ποιο έτος ανάγονται τα αναδρομικά ποσά που έλαβαν οι ως άνω συνταξιούχοι, β) πόσοι είναι οι τόκοι που καταβλήθηκαν, γ) τί κρατήσεις έχουν γίνει τόσο για το κεφάλαιο όσο και για τους τόκους το αργότερο έως τις 30/6/2023.
  2. Την άμεση – πριν τη λήξη προθεσμίας των φορολογικών δηλώσεων-διόρθωση των στοιχείων που έχει στείλει ο ΕΦΚΑ στην ΑΑΔΕ σύμφωνα με τις ως άνω βεβαιώσεις.

Μπορείτε να δείτε τη σχετική επιστολή μας

ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤO ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2023

Οι συνάδελφοι, τους οποίους αφορά το θέμα μπορούν να στείλουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ με το ίδιο κείμενο (αλλάζοντας δυο τρία πραγματάκια), για να πιέσουν την κατάσταση… στα παρακάτω email

tm.mitr.synt@efka.gov.gr

tm.plir.giratosb@efka.gov.gr

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.