Σχετικά με το θέμα των κρατήσεων στις επικουρικές συντάξεις – πράγμα που τον τελευταίο καιρό το ΜΜΕ έχουν αναγάγει σε επιστήμη – έχουμε στείλει σήμερα 7.3.2018 την παρακάτω επιστολή στην Υπουργό Εργασίας:

Κυρία Υπουργέ
Από τον Σεπτέμβριο του 2016, που άρχισε να εφαρμόζεται ο “Νόμος Κατρούγκαλου” στις επικουρικές συντάξεις πολύ έγκαιρα είχαμε επισημάνει την προβληματική εφαρμογή του:
1. Με δύο συγκεντρώσεις στις 9 και 13 Σεπτέμβρη 2016 έξω από τα γραφεία των επικουρικού ταμείου (ΕΤΕΑ).
2. Συναντηθήκαμε με τον Διοικητή και Υποδιοικητή του ΕΤΕΑ και απαιτήσαμε να μας εξηγήσουν για ποιους λόγους ενώ τον Αύγουστο (που πρωτοεφαρμόστηκε ο νόμος) οι κρατήσεις μπήκαν στην καταβαλλόμενη σύνταξη, τον Σεπτέμβρη στην ονομαστική (πλασματική) σύνταξη.
3. Παρά την καλή διάθεση που έδειξαν απέναντί μας δεν είχαν να μας προσκομίσουν καμία υπουργική απόφαση, τροποποίηση νόμου ή έστω εγκύκλιο. Προφανώς έγινε με προφορική εντολή του αρμόδιου Υφυπουργού Πετρόπουλου.
4. Με ανακοινώσεις ενημερώσαμε και τον Υπουργό και τον αρμόδιο Υφυπουργό και όλο το αμαρτωλό μιντιακό κατεστημένο, το οποίο όμως τότε αγνόησε και αποσιώπησε το πρόβλημα.
5. Εκατοντάδες συνταξιούχοι καταθέσαμε από τότε αιτήσεις – ενστάσεις (πήραμε και αριθμό πρωτοκόλλου) αλλά μέχρι σήμερα δεν πήραμε καμιά απάντηση!
Ας παραβλέψουμε όλα τα παραπάνω ή ας θεωρήσουμε ότι ο κ. Υφυπουργός απαξιούσε να απαντήσει σε ένα σωματείο…η αλαζονεία της εξουσίας βλέπετε …
Τώρα όμως, ενάμιση χρόνο μετά, οι συνήθεις “διαμορφωτές της κοινής γνώμης” μαζί με τους “εθνικούς εργατολόγους” και “δημοσιολογούντες” ξαναανακάλυψαν την Αμερική, επαναφέρουν το θέμα σχεδόν καθημερινά, ξεσηκώνουν χιλιάδες συνταξιούχους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι στήνονται σε τεράστιες ουρές έξω από τη Φιλελλήνων, την Κάνιγγος και την Αγίου Κωνσταντίνου!!!
Αυτές τις ουρές δεν τις είδε ο κ. Υφυπουργός και όποιοι άλλοι αρμόδιοι ή επαΐοντες;
Γιατί υπάρχει πλήρης αφωνία, αλαλία και τέτοιας έκτασης βαρηκοΐα γι’ αυτό το τόσο σοβαρό για τους συνταξιούχους πρόβλημα;
Τι είδους πολιτικός παχυδερμισμός είναι αυτός, που αγνοεί όχι μόνο εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που ταλαιπωρούνται (κι αυτοί και οι υπάλληλοι) καταθέτοντας αιτήσεις, για τις οποίες δεν θα πάρουν καμία απάντηση;
Γιατί ο κ. Υφυπουργός σε τόσα δημοσιεύματα και σε τόσες τηλεοπτικές εκπομπές που αναφέρονται στο θέμα, δεν παρεμβαίνει για να διευκρινίσει το ζήτημα και να εξηγήσει τέλος πάντων ποια είναι η θέση του Υπουργείου σ’ αυτό;
Γιατί κι αυτός κι η κυβέρνηση δεν διευθετούν και δεν επιλύουν το θέμα;
Γιατί δεν δεσμεύεται τουλάχιστον ότι όποια λύση δοθεί θα αφορά όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα αν έχουν καταθέσει αυτές τις περιβόητες αιτήσεις ή όχι;
Πως είναι δυνατόν στις κύριες συντάξεις οι κρατήσεις για ΕΟΠΥΥ να υπολογίζονται στην πραγματική σύνταξη και οι κρατήσεις για την επικουρική στην πλασματική;
Γιατί αυτή η αντίφαση και η μεθόδευση από τον αρμόδιο Υφυπουργό;
Γιατί τα αναδρομικά που προέκυψαν και καλώς δόθηκαν τον προηγούμενο Δεκέμβριο {επιστροφές από το 2012} δεν υπολογίστηκαν σωστά, παρά το ότι το σωματείο μας ενημέρωσε και τον ίδιο τον Υφυπουργό και προειδοποίησε το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών για τον τρόπο υπολογισμού και για το πρόβλημα;
Για μας, αλλά και για κάθε νοήμονα άνθρωπο, από όλο αυτό το θόρυβο δεν κερδίζουν ούτε οι συνταξιούχοι που ταλαιπωρούνται και εμπαίζονται ούτε η κυβέρνηση που διασύρεται – δικαίως κατά τη γνώμη μας με τέτοιους πολιτικούς διαχειριστές και εκπροσώπους – οι μόνοι που επωφελούνται – εκτός απ’ τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ – είναι οι προβαλλόμενοι από αυτά ”εθνικοί εργατολόγοι”, στους οποίους έμμεσα και αναγκαστικά ωθούνται να κάνουν αγωγές … με το αζημίωτο!
Έχουμε αναρωτηθεί κι άλλη φορά … έχουν κάποια σχέση όλα αυτά με την προηγούμενη επαγγελματική δραστηριότητα κάποιων Υπουργών και στην προκειμένη περίπτωση του λαλίστατου κατά τα άλλα Υφυπουργού; Μήπως όλη αυτή η συμπεριφορά {αφωνία – καιροσκοπική πολιτική} οφείλεται σε μια κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη του εν λόγω Υφυπουργού προς τους συναδέλφους του “εργατολόγους”;
Περιμένουμε τις άμεσες και έμπρακτες απαντήσεις σας.

*** Συνημμένα μπορείτε να δείτε τη σχετική επιστολή

 

Share.

2 Σχόλια

  1. Φλώρος Ευθύμιος on

    Μπράβο συνάδελφοι!
    Είναι ένα κόσμιο κείμενο που λέει “τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη”
    Αν και πάλι δεν υπάρξουν έμπρακτες απαντήσεις τότε απλώς θα επιβεβαιωθείτε όταν γράφετε για “πολιτικό παχυδερμισμό”
    Αν θέλετε τη γνώμη μου ο παχυδερμισμός αν συνδυαστεί με την υποτέλεια όσων μας κυβερνούν έως σήμερα έχει ακριβώς αυτό το αποτέλσμα που λέτε. Δηλαδή χιλιάδες “απλοί πολίτες” να στέκονται στις ουρές κινούμενοι από τα παπαγαλάκια όπως πολύ καλά λέτε ενώ οι ίδιοι κάθονται στον καναπέ τους όταν καλούνται να φωνάξουμε ενάντια στην εξαθλίωσή μας και το ξεπούλημα της πατρίδας μας.
    Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα.
    Εύχομαι νάχετε δύναμη να συνεχίσετε να ενημερώνετε
    Και οι έχοντες ώτα ας ακούουν! Οι υπόλοιποι ούτε θα ακούσουν ούτε ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα αντιδράσουν!
    Μάκης Φλώρος
    Κρίκελλο Ευρυτανίας

  2. DEMETRIS SDOUGKOS on

    Αφου ξεκαθαρα πλεον φαινεται οτι οι πρωτη φορα αριστερα εχουν εμποτιστει με πολιτικο παχυδερμισμο, τι νοημα εχει να εξακολουθουμε την πεπατημενη,συγκεντρωδεις διαμαρτυριας,παραστασεις επιστολες και ολα αυτα που δεν φερνουν κανενα ουσιαστικο αποτελεσμα ?
    Ειναι προφανες οτι ολες αυτες οι παραλογες και παρανομες εντολες προερχονται απ το γραφειο του Πετροπουλου, αλλα ειναι επισης προφανες οτι ο πετροπουλος ειναι ενας απλος ανθυπολοχαγος του συστηματος και δεν χαραζει απο μονος του κυβερνητικη πολιτικη,αλλα παιρνει και εφαρμοζει εντολες απο καπου παραπανω. Προς τι λοιπον σπαταλουμε τζαουλ και φαια ουσια, απευθυνομενοι σ αυτον και στην καθε αχτσιογλου, αφου ειναι αναμενομενη η μη απαντηση της.
    Γιατι δεν απευθυνομαστε σε μια απ τις υπολοιπες πολιτικες παραταξεις της βουλης (προφανως μακρυα απ τις δυο εγκληματικες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν εχει νοημα), να το φερουν το θεμα στη βουλη, οποτε εκει θα υποχρεωθουν να βγαλουν το σκασμο του.
    Με αφορμη μαλλιστα το υπονοουμενο σας για πιθανη εσμεμενη παραλειψη του Πετροπουλου,για να ευνοησει το τεως (και πιθανα μελλοντικο) συναφι του, γιατι δεν εκμεταλλευομαστε το συρμο της εποχης, μια ανωνυμη καταγγελεια για πιθανο χρηματισμο του?
    Μην αντιλεξει κανενας και τι θα βγει μ αυτο, γιατι θα του απαντησω, μεχρι τωρα ακολουθοντας την πεπατημενη, βγηκε τιποτα?

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.