Την εποχή  της παπαγαλίνης…

Ας τα ξαναπούμε για να γίνουμε κατανοητοί. 

1) Για την επικουρική κάναμε αιτήσεις εδώ και δυο χρόνια, ανεβήκαμε στον πρόεδρο του επικουρικού και ζητήσαμε να μας πει με ποιά απόφαση (υπουργική εγκύκλιο κλπ) έγινε αυτή η αλχημεία… μας απάντησε οτι έγινε με προφορική εντολή του υφυπ.Πετρόπουλου.

2) Στη συνέχεια κάναμε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή στο όνομα ενός συναδέλφου και περιμένουμε να εκδικαστεί. Όταν δικαιωθεί αυτός η απόφαση που θα βγει θα ισχύει για όλους.

3) Στο ερώτημα γιατί οι ομάδες “συμφερόντων” αναζωπυρώνουν αυτό το θέμα κάθε μέρα, η απάντηση είναι απλή:

α) Κινητοποιούν τον κόσμο να καταθέτουν αιτήσεις, μία στη Φιλελλήνων γι αυτό και μία στην Αγ. Κωνσταντίνου για τη μειωμένη επιστροφή από τα αναδρομικά του ΕΟΠΥΥ που πήραμε τον Νοέμβρη (άλλη πονεμένη ιστορία, που μόνο εμείς ασχοληθήκαμε).
Έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα αυτό;
Όχι κανένα! Παίρνουν τις αιτήσεις, δίνουν ένα αριθμό πρωτοκόλλου και τις πετάνε σε μια αποθήκη. Καμία απάντηση δε θα δώσουν, όπως δεν απάντησαν και σε ‘μας δυο χρόνια τώρα.

β) Γιατί το κάνουν όμως; Πάλι η απάντηση είναι απλή. Για να ακολουθήσει το δεύτερο βήμα από τους ίδιους κύκλους… Αφού δεν απάντησε το υπουργείο, ελάτε τώρα στον εργατολόγο κύριο Τάδε που υπογράφει την αίτηση που καταθέσατε με προκαταβολή κλπ κλπ.

Κατανοητόν; 

“Και αν όμως δεν κάνουμε την αίτηση και πάρουν οι άλλοι λεφτά και μεις δεν πάρουμε;” σκέφτεται ο συνήθης…συνταξιούχος… Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, υπάρχουν συνάδελφοι που έκαναν τότε αιτήσεις μαζί μας και τώρα ξαναπήγαν και ξαναέκαναν την ίδια αίτηση! Γίνομαι κουραστικός, αλλά το θέμα πρέπει να εξαντληθεί…πριν μας εξαντλήσει…Τι θα γίνει όμως; Θα τα πάρουμε αυτά τα λεφτά; Δυο πράγματα μπορούν να συμβούν:

1) Ή θα πιεστεί ο υπουργός και οι συν αυτώ να τα επιστρέψουν (και θα τα επιστρέψουν σε όλους αιτησιοκαταθέτοντες και μη, όπως έγινε με τα αναδρομικά του ΕΟΠΥΥ)… Πολύ πιθανό να επιστραφούν λίγο πριν τις εκλογές για ευνόητους λόγους.

2) Ή θα διεκδικηθούν και θα κερδηθούν με αγωγές.

Όμως έχουμε μπροστά μας μέχρι την 5ετία πολύ καιρό και θα προσφύγουμε αν χρειαστεί.

Από κει και πέρα… Δημοκρατία έχουμε σ αυτή τη χώρα και ο καθένας μπορεί να πράττει ελεύθερα όπως επιθυμεί.

Ο Παλαίμαχος

Share.

2 Σχόλια

  1. Βρε παλαιμαχε
    Πολύ σίγουρος και κατηγορηματικος ακουγεσαι όσον αφορά τις αγωγές.
    Αυτή ή σιγουριά σου συνοδεύεται κι από ανάληψης ευθύνης έναντι των συναδέλφων, σε περίπτωση που ακολουθωντας τη συμβουλή σου, δεν καταθέσουν αγωγές και τα δικαστοπουλα ξαναβγαλουν όπως έκαναν και στο πρόσφατο παρελθόν, καμιά απ αυτές τις σοφές αποφάσεις που συνηθίζουν να βγάζουν, ότι οφελουνται μόνο οι προσφευγοντες? Όπως όλοι γνωρίζουμε, η (ελληνική) δικαιοσύνη εκτός από τυφλή είναι και ανεξάρτητη (μόνον) όσον αφορά υποθέσεις της, για τους υπόλοιπους συνηθίζει να γκαβιζει κατά την εκάστοτε κυβέρνηση έτσι που οι αποφάσεις της να μη διαταράσσουν την οικονομική της πολιτική. Δεν το ζήσαμε αυτό πρόσφατα? Δεν το καταλάβαμε καλά και θέλουμε να επαναληφθεί?
    Όταν επισκεφθηκατε το επικουρικό κι ο πρόεδρος σας είπε ότι “η αλχημεία” οφείλεται σε προφορική εντολή του πετροπουλου, κωλωσατε αμέσως? Δεν σκεφθηκατε κανένα τρόπο νομικής αντίδρασης, μεχρι καιπροσωπικη αγωγή εναντίον του, ή δεν θεωρούνται συνδικαλιστικα correct τέτοιες ενέργειες κατά υπουργών?

  2. Συνάδελφε Δημήτρη…
    Να διαβάζεις καλά τι λέει ο “Παλαίμαχος” αλλά και το site μας στις ΔΡΑΣΕΙΣ και στα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ…
    Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε αγωγές… Ισα – ίσα, αυτό προτείνουμε… Κανένας δεν θα μας επιστρέψει χρήματα ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΙΤΗΣΗ… Μην αιθεροβατούμε…
    Από τον Νοέμβρη του 2013 έχουμε ξεκινήσει τις αγωγές… Και συνεχίζουμε…
    «Ἀνέγνως, ἀλλ’ οὐκ ἔγνως· εἰ γὰρ ἔγνως, οὐκ ἂν κατέγνως»…

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.