Το ίδρυμα Δ. Τσάτσος…. πυροβολεί την απόφαση του ΣτΕ και τους συνταξιούχους!

Το διαβάσαμε και τρίβαμε τα μάτια μας:

Απόφαση του ΣΤΕ για τις συντάξεις.

Σωστή ή λαθεμένη;

Συζήτηση στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

   Πήγαμε αντιπροσωπεία του κινήματος, αφού ειδοποιήσαμε και ζητήσαμε να παραστούν και άλλες συλλογικότητες που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση (ΛΑΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λ.π.) οι οποίες όμως έλαμψαν δια της απουσίας τους.

   Ακόμα πιο απίστευτο όμως ήταν το κλίμα και η μεθόδευση στο περιβόητο ντιμπέιτ, όπου το ρόλο του δημόσιου κατήγορου κατά της απόφασης του ΣΤΕ είχε αναλάβει ο γνωστός για την αντικειμενικότητά του συνταγματολόγος Ν. Αλιβιζάτος.

   Στην εισήγησή του ξεχείλιζε ο φανατισμός του μνημονιακού νεοφιλελεύθερου εξαφανίζοντας εντελώς την αντικειμενικότητα του επιστήμονα.

   Κατά την αντίληψή του λοιπόν η δικαιοσύνη δεν έχει κανένα λόγο να παρεμβαίνει σε αποφάσεις της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας και να κρίνει τη συνταγματικότητά τους!

   Αποφάσισε δηλαδή η κυβέρνηση κόψιμο των συντάξεων, τι δουλειά έχει το ΣτΕ και τα δικαστήρια να ανακατεύονται στα πόδια της;

   Και αυτά τα λέει ο συνταγματολόγος που λίγους μήνες πριν ζητούσε από το ΣτΕ να βγάλει αντισυνταγματική την απόφαση της βουλής και να ματαιωθεί το δημοψήφισμα!

   Κατακεραύνωσε λοιπόν την απόφαση που δικαιώνει τους συνταξιούχους χαρακτηρίζοντάς την ακτιβίστικη!

   Τη σκυτάλη πήραν δικαστές και καθηγητές που συνέχισαν οι περισσότεροι στο ίδιο μοτίβο.

   Ένας μάλιστα, αντιπρόεδρος του ΣτΕ, επέκρινε την απόφαση που στο σκεπτικό της αναφέρει ότι δεν υπάρχει μελέτη για τις κοινωνικές επιπτώσεις που επιφέρουν οι αυθαίρετες περικοπές των συντάξεων.

   Είναι δυνατόν να μετρηθούν οι επιπτώσεις; είπε!!! Στο περιβάλλον είναι μετρήσιμες, στην περίπτωση των συνταξιούχων όμως δεν μπορεί να καταμετρηθούν!

   Στο τέλος κατέληξε κουνώντας το δάκτυλο προς την πλειοψηφία του ΣτΕ.

   «Καλά (είπε) κάνατε την επίμαχη απόφαση, ήταν ανάγκη να βάλετε όρο ότι απαγορεύεται να περικοπούν οι συντάξεις πάνω από 50%; Γιατί; Για να μην μπορεί η πολιτεία να κόψει και άλλο τις συντάξεις από τις συντεχνίες που εκβίασαν το κράτος και εξασφάλισαν υπέρογκες συντάξεις;»!!!

   Η σκυτάλη πέρασε και σε άλλους ομιλητές που κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση σφυροκοπώντας την «ακτιβίστικη» απόφαση.

   Με την φόρα που είχαν πάρει κάποια στιγμή φοβηθήκαμε ότι θα παραπέμψουν την πλειοψηφία του ΣΤΕ για…. σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης!

   Το κλίμα χάλασαν οι εκπρόσωποι του κινήματος συνταξιούχων (Μπρόφας, Παπαθανασίου) που πήραν το λόγο σφυροκοπώντας τους διοργανωτές και τους νομικούς μουζαχεντίν  των μνημονιακών αποφάσεων.

  • Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Δημήτρη Τσάτσου είπαν για την πρωτοβουλία που πήρε το ίδρυμα που διευθύνετε.
  • Δεν είχατε ούτε τη στοιχειώδη αντικειμενικότητα να διοργανώσετε την συζήτηση με θέμα έστω «οι αποφάσεις του ΣτΕ για την περικοπή των συντάξεων» που θα αποτελούσε «το φύλλο συκής» για να κριθεί και η περιβόητη πρώτη απόφαση του ΣΤΕ που έβγαζε τις περικοπές συνταγματικές.
  • Ώστε δεν μπορούν να μετρηθούν οι κοινωνικές επιπτώσεις από τις περικοπές των συντάξεων κύριε αντιπρόεδρε του ΣτΕ; Δεν μετριέται η κοινωνική απόγνωση, η βίαιη φτωχοποίηση, η χρεοκοπία τόσων συνταξιούχων που δουλεύαμε μια ζωή και οι αυθαίρετες μνημονιακές αποφάσεις μας πετάνε στο περιθώριο;
  • Καλά τα δέντρα μετριούνται; οι χιλιάδες αυτοκτονημένοι δεν μετριούνται; Που ζείτε εσείς; Δεν έχετε ακούσει για αυτοκτονίες στο περιβάλλον σας; Σας αναφέρουμε τρεις τελευταίες από συναδέλφους μας. Ένας περιλούστηκε με οινόπνευμα και έκαψε και το κτίριο του ΟΤΕ στην Κύμη Ευβοίας. Άλλη βρισκόμενη σε απόγνωση πήδησε από τον 3ο όροφο. Ένας τρίτος πρόσφατα αυτοκτόνησε κόβοντας την καρωτίδα του!
  • Και σεις με νομικίστικες αλχημείες πυροβολείτε την μοναδική απόφαση που ευθυγραμμίζεται με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και ενοχοποιείτε τους δικαστές που στάθηκαν όρθιοι στο ύψος των περιστάσεων σαν ακτιβιστές;
  • Να ξέρετε ότι, δικαστές «πικραμένοι» και ευθυγραμμισμένοι με την εξουσία υπήρξαν πολλοί, η ιστορία όμως τους έσβησε και συγκράτησε μόνο δύο ονόματα, του Πολυζωίδη και του Τερτσέτη που στάθηκαν όρθιοι απέναντι στην κυρίαρχη τότε εξουσία στη δίκη του Κολοκοτρώνη.
  • Σας ενόχλησε λοιπόν τόσο πολύ η απόφαση; Γιατί προσπαθείτε να την αποδημήσετε;
  • Που ήσασταν όμως όλοι εσείς οι ευαίσθητοι για την «ελευθερία της εκτελεστικής εξουσίας να αποφασίζει απρόσκοπτα» όταν τα αποθεματικά μας δίνονταν απλόχερα για να πλουτίζουν και να αποθησαυρίζουν εφοπλιστές, βιομήχανοι, χρηματιστές και άλλες πενόμενες κατηγορίες; Όταν τα αποθεματικά μας δίνονταν βορά στα κοράκια του χρηματιστηρίου, τα δομημένα ομόλογα και στη ληστεία του PSI; Που ήταν τότε οι αποφάσεις του ΣΤΕ;
  • Να ξέρετε, κατέληξαν, ότι οι εργαζόμενοι και μείς οι συνταξιούχοι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, τις συντάξεις μας, την απόφαση του ΣΤΕ και την πλειοψηφία των δικαστών που στάθηκαν όρθιοι.
Share.

1 Σχόλιο

  1. Pingback: Βαρυσήμαντες και ενθαρρυντικές δηλώσεις για τους συνταξιούχους από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.