Μια συγκλονιστική ταινία, μια ταινία με την προβληματική, τα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις της τάξης μας. Μια εργατική ταινία. Μια ταινία με ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα. Ο αλτρουισμός, η αλληλεγγύη, η ενεργητική στάση ζωής μπορεί να μη δίνουν τη λύση και τον τρόπο που θα σπάσουμε τις αλυσίδες μας, δείχνουν όμως τη σταθερή πορεία που οφείλουμε να πορευόμαστε, μαχόμενοι πάντα, ακόμα και όταν όλα και όλοι, όπως στις μέρες μας, θεωρούν ότι νικηθήκαμε, ότι ήταν μάταιοι όλοι αυτοί οι αγώνες! Γιατί κατά βάθος, το ξέρουμε πολύ καλά, ήταν και είναι ο μόνος δρόμος. Να βαδίζουμε όρθιοι, να μας καθοδηγούν οι ηθικές αξίες του ανθρωπισμού και της αξιοπρέπειας. Το τι λένε οι εξουσιαστές των ζωών μας και οι χιλιάδες προσκυνημένοι που πέρασαν τη ζωή τους σκυφτοί και νικημένοι χωρίς να δώσουν ποτέ καμία μάχη, δεν μας ενδιαφέρει.

…Οι αντιφάσεις και οι συγκρούσεις μεταξύ της παλιάς και της νέας «εργατικής βάρδιας», μεταξύ της σταθερής και της «ευέλικτης» εργασίας αναπόφευκτες:

Πόσα πήρες κάτω απ το τραπέζι; Ρωτάει ο νεαρός απολυμένος μετανάστης-εργάτης τον παλαίμαχο συνδικαλιστή-εργάτη που απολύθηκε με εθελουσία.

-Η αυθόρμητη γροθιά που εισέπραξε σαν απάντηση του χρειαζόταν (όπως χρειάζεται και σε χιλιάδες άλλους αμέτοχους και κοψοχέρηδες ψηφοφόρους).

-Τον άλλον όμως, αν και είναι ηθικά άσπιλος (καμία σχέση με πολλούς δικούς μας που τα τσιμπάνε και από πάνω και από κάτω απ το τραπέζι), δεν τον δικαιώνει η συνδικαλιστική πρακτική των διαπραγματεύσεων και των συνεχών συμβιβασμών.

-Θα μπορούσαν να γίνουν μειώσεις ωρών εργασίας, να μοιραστούμε τη δουλειά όλοι, να μην απολυθεί κανένας του απαντάει ο νεαρός. Και αν δεν δέχονταν: να τα κάψουμε όλα!

-Να κάναμε οτιδήποτε εκτός από τους γαμημένους συμβιβασμούς!

Η συνέχεια επί της οθόνης…

Ο παλαίμαχος

Μπορείτε να κατεβάσετε την ταινία από διάφορα site {πρέπει να ψάξετε στο google) στο διαδίκτυο ή να την βρείτε στο Videoclub της γειτονιάς σας…

Εμείς σας προτείνουμε να κατεβάσετε την ταινία μέσω torrent απ’ τη διεύθυνση:

https://thepiratebay.org/torrent/7167955/Les.Neiges.Du.Kilimandjaro.2011.BRRip.HORiZON-ArtSubs

Η ταινία θα κατεβεί στις λήψεις σας. Αφού θα τελειώσει το κατέβασμα να σβήσετε την ταινία απ’ το torrent και να προσθέσετε στο φάκελο των λήψεων το αρχείο που έχουμε συνημμένα (είναι οι υπότιτλοι)…

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε την ταινία στον υπολογιστή ή να αντιγράψετε τα δύο αρχεία σε ένα στικάκι και να δείτε την ταινία στην τηλεόρασή σας (αν η τηλεόρασή σας διαθέτει θύρα USB) ή να γράψετε τα δύο αρχεία σε DVD και στη συνέχεια να τη δείτε στο DVD Player σας….

Αν κάτι πάει στραβά, στείλτε μας email… και το τηλέφωνό σας να σας πούμε περισσότερα!

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.