Η συζήτηση που εξελίσσεται στον πολιτικό διάλογο γύρω από το ασφαλιστικό αναδεικνύει κι άλλη μια πτυχή του προβλήματος, την οποία δεν είχαμε μέχρι σήμερα…

Αν στους σημερινούς εργαζόμενους νομοθετηθεί η δυνατότητα να διαχειρίζονται τις εισφορές τους μέσω funds ή άλλων ασφαλιστικών φορέων…

Αν σταματήσει δηλαδή το αναδιανεμητικό σύστημα, που υπάρχει μεταπολεμικά, με την αλληλεγγύη των γενεών κλπ…

Ανακύπτει λοιπόν το αυτονόητο ερώτημα:

Με τι λεφτά θα πληρώνονται οι σημερινές συντάξεις;  Με τις εισφορές που πληρώναμε εμείς όταν εργαζόμασταν πληρώνονταν οι συνταξιούχοι της προηγούμενης γενιάς (κατά ένα μέρος, καθότι το υπόλοιπο το αφαίμαξαν οι τράπεζες, ο παρασιτισμός και τελευταία το περιβόητο PSI)

Αν σταματήσει η αλληλεγγύη των γενεών, πώς θα πληρώνονται οι συντάξεις των 2.500.000 συνταξιούχων;

Το ερώτημα είναι πελώριο και χρειάζεται άμεσες και υπεύθυνες απαντήσεις…

Share.

1 Σχόλιο

  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΔΟΥΓΚΟΣ on

    το βασικο ομως ερωτημα ειναι το εξης. Τα αποθεματικα τοσων ετων, κανενας συνταξιουχος δεν τα επαιξε στα ζαρια η στο χρηματιστηριο οποτε αφου εφηγαν απ το δικο μας λογαριασμο, σε καποιον αλλο βρησκονται. Καμια αλητεια που καθησε στα εδρανα της βουλης δεν θελησε ποτε να ασχοληθει μ αυτο το θεμα, Υπηρξαν απωλειες απ τον πληθορισμο με κυβερνητικες αποφασεις, αλλα ο πληθωρισμος δεν εχει στομα ουτε στομαχι, καποιοι καρπωνονταν τη διαφορα. Ποιοι ειναι αυτοι. Δινονταν ποσα για (θαλασσο)δανεια και “επενδυσεις” αλλα τα δανεια εγιναν καταθεσεις στο εξωτερικο και οι επενδυσεις ονειρο απατηλο. Οι κλεφτες δεν εχουν ονομα, τους καλυπτουν οι νομοι για προσωπικα δεδομενα κι αυτους? Το ΝΑΤ για παραδειγμα ηταν το πλουσιοτερο ταμειο, το ξεκοκαλισαν παντελως. Δεν μπορουμε να εχουμε τα ονοματα των εφοπλιστων που γιναν αρχοντες με τα λεφτα του ΝΑΤ. Κι αυτες οι κλεψιες υποκεινται σε παραγραφη σαν τα εγκληματα των υπουργων? Ποσες χιλιαδες επιπλεον των παλαιων πολυεκαττομυριουχων δημιουργηθηκαν με αυτα τα αποθεματικα? Δεν υπαρχουν πουθενα στοιχεια τουλαχιστον να γνωριζουμε τα ονοματακια τους και να δουμε ποιοι απ αυτους σημερα μας κουνανε το δαχτυλο? Κατασχεσεις περιουσιακων στοιχειων σ αυτες τις περιπτωσεις αραγε δεν προβλεπονται η αυτα γινονται μονο απο κυβερνησεις του βουνου?

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.